• Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

    Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΓΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    Μια νέα ράτσα γάτας, η Ashera, δημιουργήθηκε στα εργαστήρια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια και διαφημίζεται σαν η τελευταία λέξη της μόδας για τους γατόφιλους.
    Πρόκειται για διαστάυρωση ασιατικής λεοπάρδαλης, αφρικανικής αγριόγατας και κατοικίδιας γάτας, η οποία μπορεί να φτάσει σε βάρος τα 14 κιλά. Μόνο για εξωτικά γούστα και μεγάλα πορτοφόλια, καθώς η μίνι λεοπάρδαλη στοιχίζει 22.000 δολάρια.

    Τα «lifestyle pets», όπως ονομάζονται τα κατοικίδια επί μέτρω, σημειώνουν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Η ομώνυμη αμερικανική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ειδικεύεται στα κατά παραγγελία ζωάκια, δημιούργησε αρχικά υποαλλεργικές γάτες σκορπώντας ελπίδες «συντροφικότητας» σε ζωόφιλους που πάσχουν από αλλεργίες. Τώρα όμως διευρύνει τις δραστηριότητές της.

    Η διαδικασία παραγωγής

    Η λίστα αναμονής μακρά. Τις περισσότερες φορές αγγίζει ως και τους 15 μήνες, παρ' όλα αυτά για ένα επιπλέον ποσό η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προωθήσει την επιθυμία των πελατών της γρηγορότερα. Τι είναι αυτό όμως που κάνει την όλη διαδικασία να διαρκεί τόσο πολύ; Οπως μας είπε ο κ. Μπρόντι, διευθηντης της εταιρίας, ο τρόπος «παραγωγής» των υποαλλεργικών χνουδωτών ζώων δεν είναι απλός. Ακολουθεί συγκεκριμένα στάδια και εκεί είναι που εμπλέκεται ο παράγοντας χρόνος.

    Αρχικά συγκεντρώνονται οι παραγγελίες και στη συνέχεια η εταιρεία επιτρέπει την κύηση. «Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέλουν μικρά γατάκια και γι' αυτό θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα μας μείνουν ζωάκια που κανείς δεν θα θέλει λόγω μεγέθους» διευκρινίζει ο κ. Μπρόντι. «Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό για τις θηλυκές γάτες να γεννούν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν μπορείς να εμποδίζεις μια γάτα για έναν χρόνο και μετά να αρχίσεις και πάλι την αναπαραγωγή γιατί έτσι η πιθανότητα ασθενειών αυξάνεται. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να συγκεντρώσουμε έναν λογικό αριθμό παραγγελιών προτού ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία, έτσι ώστε να δοθούν όλα τα μικρά».

    Σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός ότι πέρα από το ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων που περνούν, τα μικρά εμβολιάζονται, τσιπάρονται και στειρώνονται, αποτρέποντας έτσι η εταιρεία την ιδιωτική αναπαραγωγή. 





    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου